Didim Devlet Hastanesi

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü
Didim Devlet Hastanesi

Didim Devlet Hastanesi Aydın’ın ilk Dijital Hastanesi oldu.

Güncelleme Tarihi: 18/10/2017

Hastanemiz ülke genelinde sadece 18 hastanede bulunan ve verilerin dijital ortamda görülmesini sağlayan sistemi bünyesinde hizmete koyarak, Aydın’da Devlet Hastaneleri arasında bir ilke imza attı.HIMSS EMRAM (Elektronik Medikal Sağlık Kaydı Adaptasyon Modeli) olarak adlandırılan sistemin hastanelerimize entegre edilmesinin amacı teknolojiyi hasta güvenliği ve sağlık bakım kalitesini yükseltecek şekilde kullanmaktır.

Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı dijital hastane çalışmaları neticesinde HIMSS EMRAM Seviye 6 sertifikasyonu için yerinde değerlendirme yapmak üzere hastanemizi ziyaret eden HIMSS Türkiye Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İlker Köse ve Ekibine, Başhekimimiz Dr. M. Veysel Kılıç tarafından bir sunum yapılmıştır. Sunumda Hastanemizin HIMSS EMRAM Seviye 6 (Elektronik Medikal Sağlık Kaydı Adaptasyon Modeli) aşamaları anlatılmıştır.

Yapılan değerlendirme sonucunda Didim Devlet Hastanesi 4 Ağustos 2017 tarihi itibari ile geçerlilik süresi 3 yıl olan HIMSS 6 sertifikasını almaya hak kazanmıştır.

Bir sonraki aşama olan HIMSS EMRAM Seviye 7 Validasyon çalışmaları da devam edecektir.

Ayrıca hastanemiz bu sertifika ile ülkemizde birimlerinde, Milli İşletim Sistemi Pardus kullanan HIMSS Stage 6 belgesine sahip ilk hastane unvanını da almıştır.

HIMSS EMRAM değerlendirmesinin kapsamı dışında olsa da, milli ve açık kaynak kodlu işletim sistemi olan Pardus’un kullanımına özel bir önem verilmiş olması ve laboratuvar cihazları ile başarılı entegrasyonun sağlanabilmesi takdire değer bir çaba olarak değerlendirilmiştir.

• IMG_0265.JPG
  • IMG_0289.JPG